Formentera demana senyalitzar la posidònia a les cartes nàutiques

El consens entre els grups polítics del plenari del Consell marcà la segona sessió del debat de l’estat de l’illa, que tengué lloc al Centre de Dia el passat divendres. El grup de Gent x Formentera aconseguí el vot a favor de tots els altres grups en les set proposicions que presentà. Els socialistes també obtingueren la unanimitat en tres de les seves propostes, el mateix número que Compromís, mentre que el PP aprovà dues proposicions amb tots els vots a favor.

GxF
Pel que fa a les proposicions de GxF, s’ha aprovat la creació d’un observatori turístic amb els recursos provinents del traspàs de les competències en promoció turística; un conveni amb el Govern Balear i l’IBAVI per millorar l’atenció en habitatge; sol·licitar l’aprovació del Decret que desenvolupi la Llei de transport marítim, aprovada fa 8 anys i demanar a l’administració de l’estat una interpretació específica per Formentera de la taxa de reposició, una exigència legal que posa traves al Consell de Formentera per fer noves incorporacions de funcionaris de carrera.
També per unanimitat i a instàncies de GxF s’ha aprovat sol·licitar a la Delegació del govern de l’Estat a les Illes Balears a deixar en suspens el litigi que té amb el consell de Formentera per les places fixes de Policia de 2014; la petició d’accelerar l’elaboració del pacte educatiu i sol·licitar al Instituto Hidrográfico de la Marina que incorpori a les cartes nàutiques la cartografia del projecte Posidonia Maps, una app desenvolupada per Manu San Félix.

PSOE
El PSOE obtingué l’aprovació unànime per l’elaboració d’un Pla integral de gestió forestal; continuar amb els plans de consolidació de l’ocupació que porta a terme el Consell i implementar un pla estratègic de recursos humans i per últim per gravar i difondre els plens del Consell en temps real.

Compromís 
El grup polític de Compromís aconseguí aprovar tres propostes, les tres per unanimitat: l’estudi de la prohibició dels estris de plàstic d’un sol ús com gots o coberts, tot oferint alternatives biodegradables; connectar amb un carril bici i de vianants les localitats de Sant Ferran i es Pujols; i per últim millorar la seguretat dels accessos a les zones escolars.

PP
El Partit Popular aprovà dues propostes de forma unànime: instar als governs de l’estat i de les Illes Balears a incrementar la seva presència a Formentera per evitar desplaçaments a Eivissa per a gestions documentals; i sol·licitar al govern balear agilitzar la concertació de la nova escola que el CEI Virgen Milagrosa vol fer a Sant Francesc d’acord amb la legislació.

About Author

Comments are closed.

background