Formentera ja té contenidors de reciclatge de roba

Ahir la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, juntament amb el director de Càritas Diocesana d’Eivissa i Formentera, Joan Marí, i el seu delegat a Formentera, Miquel Àngel Riera, presentaren cinc nous contenidors de roba que s’han situat a diferents nuclis urbans de Formentera.
A Sant Ferran el contenidor es troba a l’avinguda Joan Castelló i Guasch (a l’alçada de l’actual escola); a la Savina, al carrer Polígon de La Marina, al costat de la Torre des Triturador; a Sant Francesc a l’aparcament de Sa Senieta; as Cap de Barbaria, al costat de la pista de futbol sala; i a la Mola a la zona escolar. A l’hora d’introduir la roba en els contenidors ha d’anar tancada dins una bossa. Cal destacar que cada contenidor té una capacitat d’un metre cúbic de recollida.

Conveni de col·laboració
Aquesta iniciativa s’ha dut endavant gràcies a un conveni de col·laboració signat entre Consell de Formentera i Càritas Diocesana d’Eivissa i Formentera per una duració de 4 anys. L’objectiu «implantar un sistema de recollida selectiva de la fracció tèxtil al municipi de Formentera, per tal de facilitar al ciutadà aquesta possibilitat de reciclatge», segons ha explicat la consellera.
El Consell ha realitzat la instal·lació i trasllat dels contenidors i es fa càrrec de l’ocupació de la via pública dels contenidors. Per part seva, Càritas es fa càrrec del manteniment dels contenidors i la recollida dels tèxtils per la seva efectiva reutilització. Segons ha explicat Miquel Àngel Riera, la roba es destinarà primer a les necessitats socials de l’illa de Formentera, i els excedents es portaran a Eivissa.
Allà els tèxtils es vendran a les botigues que Càritas té a l’illa veïna, en el marc d’una iniciativa d’aquesta entitat que dóna feina a persones vulnerables. A més, la roba també podrà ser enviada a projectes de cooperació internacional i en el cas no pugui rebre un segon ús, es reciclaria.
«Aquest nou servei permetrà obtenir uns beneficis ambientals perquè hi haurà una major reutilització dels teixits a Formentera», segons ha destacat Aguilera que ha recordat la gran tasca que fins ara feia l’ONG Formenterers Solidaris, associació que encara recollirà roba usada a l’escola de Sant Ferran cada dijous de 17 a 19 h, i a la qual la consellera ha agraït «la seva feina i dedicació».

About Author

Comments are closed.

background