Gent per Formentera assenyala que el Govern no preveu solucions per Formentera en la Llei d’Habitatge

Sobre la nova Llei d’habitatge de les Balears, que comptà amb el suport de tots els grups progressistes i el vot en contra de PP i Ciutadans, GxF ha assenyalat que la cessió de pisos buits per grans tenidors és una mesura que no tendrà gaire incidència a Formentera. Segons la formació, a Formentera el nombre d’habitatges en mans de les entitats bancàries o que estiguin desocupats tot l’any no és molt significatiu. Així, per GxF el problema radica en la rendibilitat d’aquests durant uns mesos de temporada alta.

Valoració de l’acció del Govern en àmbit d’habitatge
A més, des del partit que lidera Susana Labrador, s’assenyala la feina que ha fet el Govern balear en matèria d’accés a l’habitatge aquesta legislatura: la posada a disposició dels llogaters dels catorze habitatges en règim de lloguer social al nucli de Sant Ferran, i l’increment dels ajuts al lloguer social per a joves demandants d’habitatge.
D’altra banda, GxF lamenta el fet que l’únic servei adreçat a l’atenció específica de les demandes residencials, l’oficina de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), hagi estat objecte del seu tancament progressiu fins al punt que només atén presencialment dues hores un dia a la setmana, incomplint-se així el compromís adquirit de mantenir-la oberta de dilluns a divendres com la majoria de serveis administratius.
Pel que fa a la resta de compromisos adquirits en aquest àmbit GxF continua esperant que el Govern presenti els estudis iniciats l’any 2016 sobre les necessitats específiques d’habitatge a Formentera.
A més, el partit insularista critica la utilització de la Llei d´habitatge per permetre encara més especulació turística i transformar amb la ja anomenada “Esmena Nadal” el que havia de ser una residència esportiva, en un hotel.

About Author

Comments are closed.

background