Greenpeace se suma a la lluita contra els sondejos acústics a les Balears

L’organització ecologista Greenpeace s’ha unit a l’Aliança Mar Blava per denunciar les irregularitats del projecte de prospeccions MedSalt-2, que afectarà l’àrea marina compresa entre les illes d’Eivissa i Mallorca i al sud-est de Formentera i Eivissa.
Les organitzacions han explicat que l’anunci del projecte publicat al BOE presenta nombroses deficiències i importants incompliments i per això resulta obligat que s’acordi la suspensió del tràmit d’informació pública.
Greenpeace i Aliança Mar Blava consideren que el projecte MedSalt-2 no ha de ser autoritzat, sigui quina sigui la seva finalitat, ja que el seu impacte mediambiental és inassumible atès que comporta la utilització de canons d’aire comprimit. Aquesta tècnica genera un enorme nivell de contaminació acústica submarina, que, com s’ha demostrat científicament, seria enormement perjudicial per a la fauna marina de la zona, que inclou catxalots, dofins, tortugues, aus, invertebrats, així com espècies de peixos d’interès comercial.
Més enllà de l’aparença científica del projecte, que serviria per estudiar els dipòsits salins del fons de la mar, Greenpeace i l’Aliança subratllen que hi ha empreses petrolieres interessades en els seus resultats.

About Author

Comments are closed.

background