GxF gestionarà sis conselleries i el PSIB-PSOE cinc

Gent per Formentera i Psoe han acordat avui un pacte de govern al Consell Insular. Segons ha informat en nota de premsa la formació insularista, «aquest acord preveu una presidència que es compartirà en 28 mesos per a Alejandra Ferrer i 20 mesos per a Ana Juan, distribució proporcional als vots obtinguts per ambdós partits a les passades eleccions del 26 de maig.
La vicepresidència primera serà alternada i correspondrà a Ana Juan mentre Alejandra Ferrer ostenti la presidència del Consell, mentre que correspondrà a Ferrer quan presideixi Ana Juan. La vicepresidència segona correspondrà a GxF i la vicepresidència tercera serà per al Psoe«.

Distribució de les conselleries
Així mateix, el comunicat indica que «Gent per Formentera assumirà sis conselleries i Psoe cinc. Les dues formacions han pactat 25 eixos programàtics i de model d’illa en els quals es basaran les polítiques del Consell de Formentera en aquesta legislatura.
A més d’aquests eixos, que formen part del document subscrit, ambdues formacions desenvoluparan una planificació de l’acció de govern on els dos programes electorals tendran vigència.
Pel que fa a l’escó al Parlament de les Illes Balears, GxFPsoe i EU han establert la seva presència al Parlament en períodes de sessions de la següent manera; 4 per GxF, 3 per Psoe i 1 per EU.
A partir de dilluns vinent es començarà a configurar el nou organigrama de govern al Consell de Formentera».

About Author

Comments are closed.

background