GxF lamenta el retard en l’aprovació del decret de transport marítim

Gent per Formentera ha emès un comunicat en què «lamenta» que l’aprovació del decret d’ordenació del transport marítim no sigui una realitat en la present legislatura. Recordam que el dimarts passat, en l’últim debat sobre l’estat de l’autonomia, els vots en contra del PSIB i Més per Mallorca i l’abstenció del PP impediren que prosperàs la iniciativa presentada per la diputada per Formentera, Sílvia Tur, que demanava aprovar el reglament durant en la present legislatura.

Retard de vuit anys
Segons la formació insularista, aquest decret «hauria d’haver-se desenvolupat en els següents sis mesos de l’aprovació de la Llei d’Ordenació del Transport Marítim, que data del 2010».
GxF recorda que «tres legislatures més tard l’illa de Formentera segueix sense comptar amb aquesta legislació cabdal per combatre els efectes de la triple insularitat i aconseguir la regulació de l’arribada d’excursions d’un sol dia», una fita que per GxF és «indispensable per aconseguir la sostenibilitat mediambiental i econòmica a què Formentera aspira».
Així, la formació de Jaume Ferrer dóna suport a la presentació per urgència d’una proposta per debatre en el plenari del Consell Insular sobre aquesta qüestió.

Crítiques a PP i PSOE
En nota de premsa, Gent per Formentera lamenta «una vegada més» que els líders del PP i PSOE de Formentera «no hagin estat capaços de transmetre als seus companys la importància i rellevància d’aquesta regulació per a la nostra illa».
GxF assenyala a més que «el programa electoral conjunt d’ambdues formacions (…) estableix clarament (…) el desenvolupament de la llei de transport marítim per garantir freqüències adaptades a les necessitats reals i l’establiment de preus competitius tant per transport de passatgers com de mercaderies».
Tot i «la decepció» GxF espera que «es retorni a la unitat en aquesta reivindicació clau per l’interès general de la nostra illa», ja que «com s’ha demostrat és des del consens polític i social de Formentera on s’aconsegueix polítiques legislatives valentes».

About Author

Comments are closed.

background