Joies d’inspiració fenícia en la proposta d’Enric Majoral per la Passarel·la Adlib d’Eivissa

El joier de Sabadell establert a Formentera des de fa més de quatre dècades, Enric Majoral, s’ha inspirat en l’antiguitat i el món dels fenicis per confeccionar les peces de gran format que presentarà a l’edició 47 de la pasarel·la Adlib, que demà al vespre tendrà lloc a Marina Botafoch d’Eivissa, i en la qual el Premi Nacional d’Artesania hi participa com a convidat d’honor.
Amb el treball ‘Fenicia i les seves Deeses’ Majoral reinterpreta el llegat d’aquesta antiga civilització mediterrània en unes joies que volen evocar un món de divinitats i guerrers, de comerciants i productes preuats. Tanit, la fertilitat, la deesa en la qual es pot identificar tot el poder femení de les joies, hi és present com a alegoria, però també en formes geomètriques, cenefes decoratives, els acabats satinats dels metalls i les lluentors de l’or. Les peces de Fenicia i les seves Deeses també seran presentades a Formentera en la XI edició de la Passarel·la de Moda que tendrà lloc el 29 de juny.

Matèria prima respectuosa amb el medi ambient
Enric Majoral porta 45 anys fent joies en els seus tallers de Formentera i Barcelona. Des de 2003 també amb dissenys del seu fill Roc, Majoral s’ha convertit en una empresa artesana que dissenya i produeix en taller propis unes joies modernes i atemporals inspirades en la naturalesa de Formentera i Eivissa. Des de l’any 2013 Majoral fa servir i distribueix or de petites mines artesanes i responsables amb el medi ambient, amb segell Fairmined, de traça ecològica i sostenible.

About Author

Comments are closed.

background