La Cooperativa del Camp espera una bona collita de cereals

Malgrat que les pluges arrancaren tard, al mes de febrer, els més de 200 litres registrats d’ençà que començà l’any han afavorit els cultius de cereals, segons ha explicat a Ràdio Illa el president de la Cooperativa del Camp, Jaume Escandell: “Enguany pinta bé, perquè les aigües de febrer han ajudat molt”. L’agricultor ha destacat que “l’ordi està gairebé madur, però com que aguanta més que la civada, ho recollirem tot a la junta”. A més, Escandell, ha indicat que “a la part baixa, la civada li falten un parell de dies [per la sega]però en canvi a la Mola encara verdeja”. Sobre aquesta variació entre els cultius en les diferents altures de Formentera, el president de la Cooperativa ha assenyalat que “a la Mola li quedarà alguns dies més [per començar la sega], normalment hi ha una diferència d’uns 10 dies amb tot, fruita, raïm, o gra”.
La Cooperativa espera començar la sega aquesta setmana a la part baixa i en uns deu dies a la Mola. Així, dos treballadors, que operen una màquina recol·lectora de cereals i un tractor, treballaran a les finques de Can Joan Xiquet, prop de Migjorn, en dues hectàrees de blat xeixa, sis d’ordi i tres de civada.

D’altra banda, la Cooperativa ja ha segat els camps de civada destinada a ‘ferratge‘, amb diferent sort, ja que el període sec entre la sembra del novembre i les primeres pluges, al febrer ha minvat la collita. Així, de 14 hectàrees sembrades només s’han recol·lectat 360 paques, el que representa uns 9.000 quilos.
Ara bé, la Cooperativa ja es planteja nous reptes de cara a l’any vinent, quan vol impulsar el cultiu de blat xeixa, un cereal tradicional del camp pitiús. Escandell ha assegurat que de cara a la pròxima temporada “s’estan preparant unes sis hectàrees més per cultivar-hi blat xeixa, perquè hi ha demanda per Eivissa i de forns de Formentera”.

Ús del compost en els camps de cultiu
Recordam a més que enguany l’àrea de Medi Ambient amplia la recollida de matèria orgànica, que servirà per fer compost destinada als camps de Formentera. Així, els serveis del Consell recolliran els residus orgànics de 170 establiments entre grans i mitjans productors, per la qual cosa s’espera que aconseguir unes 400 tones de matèria orgànica, el que representa multiplicar per quatre les 100 tones de recollides l’any passat, amb les quals s’han generat 300 metres cúbics de compost.

About Author

Comments are closed.

background