La Cooperativa del Camp farà una prova pilot de cultiu de plantes aromàtiques

La Cooperativa del Camp de Formentera té previst començar enguany una prova pilot per cultivar plantes aromàtiques per encàrrec d’una marca comercial d’herbes eivissenques. L’experiment es farà en una hectàrea de les 12 cedides pel Govern balear de la finca de can Marroig i també en una hectàrea cedida en el programa del Fons de Terres. Les plantes escollides són la marialluïsa i la frígola. Ja han començat les feines per desenvolupar el planter, que en el cas de la frígola, es fa créixer amb llavors recol·lectades a la Mola, donades les seves especials propietats.

Recuperar el cultiu a can Marroig
El Consell ha informat que aquesta setmana la Cooperativa del Camp ha sembrat les primeres dues hectàrees a can Marroig amb cereals autòctons «per poder fer farratge i subministrar-lo als formenterers que ho necessitin», segons ha explicat el gerent de la Cooperativa, Carlos Marí.
Per part seva, el conseller de Medi Rural, Bartomeu Escandell, ha recordat l’aposta que ha fet la institució per recuperar el camp en els darrers anys. Al març de l’any 2015 es va refundar la Cooperativa del Camp de Formentera. Des de llavors s’ha subvencionat la seva tasca, segons ha explicat Escandell, amb accions concertades que ascendeixen a 400.000 €, també s’ha construït de la Nau de la Cooperativa i s’ha adquirit maquinària, per valor de devers 1.000.000 €. «L’objectiu de totes les accions és que se segueixi amb l’impuls de l’activitat primària a l’illa» ha declarat.
Recordam que el maig de 2016 es va signar conveni de cessió per donar-li un ús agrícola a la Finca de Can Marroig entre el Consell, el Govern balear i l’Ibanat (finca propietat de l’IBANAT).

About Author

Comments are closed.

background