TOP

La Cooperativa recupera el cultiu a Can Marroig després de dècades d’abandonament

De les 12 hectàrees que en 2016 el Govern balear cedí per cinc anys al Consell de Formentera, la Cooperativa del Camp ha enllestit la sembra d’unes tres hectàrees. Des de l’any passat el personal de la Cooperativa ha treballat en aquests camps, llevant les esparregueres i la mata baixa que els havia cobert després de no haver-se cultivat durant dècades. La resta de terrenys cedits dins la finca pública encara no s’han treballat perquè es troben molt emboscats, especialment amb presència de savines.

La sembra s’ha fet amb llavors d’ordi i civada i les expectatives de la Cooperativa són que de cara al mes d’abril es pugui obtenir farratge pel consum d’animals en explotacions locals. Ara bé, el president de la Cooperativa, Jaume Escandell, ha precisat que aquesta producció depèn de la bona pluviometria, de manera que ara cal una “bona pluja per fer arrelar les llavors”. A més, Escandell ha assenyalat un altre perill per aquests cultius: “Ja veurem si els conills no se’ns mengen la producció, perquè per aquesta zona n’hi ha molts”.
Considerant els camps de Can Marroig i de la resta de parcel·les que gestiona, a través del Fons de Terres, la Cooperativa enguany ha sembrat a Formentera 1.600 tornalls, és a dir, unes 88 hectàrees. En aquesta superfície, l’entitat cultiva cereal per fer farratge però també per obtenir gra d’ordi, blat, blat xeixa i civada. D’aquesta manera, segons Escandell, “si tot va bé podríem ser autònoms i no haver de comprar material de fora” per abastir la necessitat de farratge de Formentera.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES