La fiscalia no veu prevaricació en l’actuació dels polítics de GxF per l’aprovació de les Normes Subsidiàries

El Consell Insular ha informat que la Fiscalia del Jutjat d’Instrucció número 4 d’Eivissa ha dictaminat que no aprecia prevaricació en l’aprovació de les Normes Subsidiàries de 2010 per part de cinc consellers de GxF. La querella vas ser interposada per l’empresa Sunway SL, propietat del club Punta Prima, contra el president Jaume Ferrer i els consellers Sònia Cardona, Bartomeu Escandell, Pep Mayans i Sílvia Tur. El Ministeri Fiscal assenyala que no hi ha indicis de prevaricació i que «interessa el sobreseïment provisional de les actuacions».
La querella impulsada per Sunway SL ja havia estat jutjada en la via contenciosa administrativa, ja que Leo Stöber, representant d’aquesta empresa, considerava que les Normes Subsidiàries reduïen irregularment la possibilitat d’urbanitzar Punta Prima. La sentència, TSJ de 8 de juliol de 2014 va ser favorable al Consell de Formentera. En concret en aquesta sentència es disposa que les actuacions dels polítics «s’han basat en els informes mediambientals de pèrits sobre la necessitat de mantenir la qualitat paisatgística i natural d’una zona d’especial fragilitat, en estar inclosa dins de la zona perifèrica de protecció del Parc Natural de ses Salines, declarant-les conforme a l’ordenament jurídic».

La demanda no inclou els consellers del PSOE
Bartomeu Escandell, conseller de Presidència del Consell Insular de Formentera s’ha mostrat satisfet amb l’escrit de la Fiscalia, «que és coherent amb la Sentència anterior, ja que difícilment seria comprensible que hi hagués prevaricació en unes Normes que ja s’han jutjat i definit com a ben fetes». Escandell ha explicat que tot i que les Normes Subsidiàries varen estar aprovades pels grups polítics de Gent per Formentera i Partit Socialista, els implicats durant molts anys en aquesta causa han estat només les conselleres i consellers d’un dels dos grups.
El conseller s’ha mostrat content per la tranquil·litat que proporciona als seus companys i excompanys veure com els diferents escrits i sentències aclareixen que la feina de l’equip «va estar ben feta i ha perseguit sempre defensar l’interès general i la protecció del territori». Per acabar, ha afegit que «cal tenir cautela perquè tot i que l’escrit de la fiscalia és favorable, la posició final del cas dependrà del jutge».

About Author

Comments are closed.

background