La Fundación para la Conservación de Ibiza y Formentera compleix 10 anys

Els seus fundadors han presentat una memòria en la que han recollit els projectes duts a terme des de la seva creació al 2008.

William Aitken, Ben Goldsmith i Serena Cook van plantar la llavor de la IPF preocupats per la massificació turística a les illes van crear la fundació amb el repte de vetllar per la sostenibilitat de les Pitiüses. L’entitat serveix de punt de connexió entre administracions, experts, ONG, i empreses i recapta fons per dur a terme els seus projectes ambientals a Eivissa i Formentera.

Alguns dels reptes aconseguits son per exemple la fundació de l’Aliança Mar Blava que ha donat veu als implicats en l’amenaça dels sondejos petrolífers i que ha evitat quatre projectes i ha impulsat la creació d’un corredor de migració de cetacis.

En col·laboració amb el GEN-GOB i la Fundació Adessium han creat “La mar, una responsabilitat compartida” que ha finançat el projecte de Manu San Félix de cartografiar les praderes de posidònia i desenvolupar una aplicació per a mòbils que permeti guiar el fondeig d’embarcacions.

També han contribuït a un projecte pilot de l’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica d’Eivissa i Formentera i del Consell per conservar els ametllers d’Eivissa amb la plantació i el seguiment de 800 nous arbres.

Un altre projecte finançat per IPF i desenvolupat per la Universitat de les illes balears, ha servit per posar les bases per abordar la capacitat de carrega de les Pitiüses. En aquesta investigació s’han desenvolupat 28 indicadors de sostenibilitat en qüestions com el turisme, us del territori, aigua, residus, energia, biodiversitat i transport. Amb aquestes dades volen promoure un debat sobre el desenvolupament a llarg termini.

L’Aliança de l’Aigua es una altre de les iniciatives per millorar la gestió d’aquest recurs, la creació d’una reserva marina a Tagomago, promoure l’agricultura i les produccions locals, com la recuperació del porc negre i la protecció de l’aiguamoll de ses feixes.

En aquests deu anys, Ibiza Preservation Fundacion ha recaptat 1.098.000 euros i ha finançat 40 projectes i ha fet feina amb 24 entitats.

About Author

Comments are closed.

background