La lluita contra l’homofòbia inaugura el Cinema a la Fresca d’enguany

El pròxim dimarts, 03 de juliol, es farà la primera sessió del Cinema a la fresca 2018 al Jardí de Ses Eres de Sant Francesc, a partir de les 22.00 h, amb la projecció del film ‘Mi nombre es Harvey Milk‘, drama polític i biogràfic dirigit per Gus Van Sant, amb Òscar al millor guió original, i al millor actor per Sean Penn.
La cinta narra la història del primer polític obertament homosexual que fou escollit per ocupar un càrrec públic al San Francisco dels setanta del segle passat.
Així, en la 12a edició del cicle de Cinema a la Fresca, que s’allarga de juliol a setembre, es projectaran 34 pel·lícules en versió original de clàssics i contemporanis del cinema estatal i internacional. La direcció artística del cicle és de Veronique Landy, amb la col·laboració d’Espai F pel que fa a les pel·lícules que es projectaran a la Mola.

Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola
Com els darrers anys, les pel·lícules es podran veure els dimarts al Jardí de ses Eres de Sant Francesc, els dijous a la plaça de Sant Ferran, i els divendres a l’exterior de la Casa del Poble de la Mola.
A més del film de dimarts a Sant Francesc, sobre Harvey Milk, dijous 5 de juliol es projectarà a Sant Ferran ‘Estiu 1993‘, film autobiogràfic de la directora Carla Simó, on relata la seva pròpia història quan als 6 anys, després de perdre la mare i quedar-se òrfena, va anar a viure amb els familiars més propers.
Divendres 6 de juliol a la Casa del Poble de Mola es projectarà ‘La teta asustada‘, pel·lícula peruana de 2009 dirigida per Claudia Llosa i rodada als barris més pobres de Lima.

El film se centra en una al·lota que tracta de donar un enterrament digne a la seva mare, violada, com milers d’altres dones durant les dues dècades de guerra i terrorisme al Perú, entre el 1980 i el 2000.
El cicle també oferirà films per als més petits. Enguany es projectaran ‘La vida de Calabacín‘, i Ferdinand, dues cintes d’animació. Destacam així mateix la projecció de documentals com ‘Lumière! L’aventura comença‘, sobre els orígens del cinema i ‘David Lynch: l’art de la vida‘, un viatge íntim a les primeres etapes artístiques del director de ‘Mulholland Drive‘, quan era realitzador de cinema.

About Author

Comments are closed.

background