La nit de Halloween a Sant Francesc: «Ens sentíem indefensos»

La nit de dimecres a dijous de la passada setmana, la nit de Halloween, fou un veritable malson per alguns veïns de Sant Francesc. El jubilat Joan Serra, Joan de n’Armat, ha declarat a Ràdio Illa que entre les 23 h i les 00 «uns boixos» varen «rompre els vidres de casa amb una taronja, d’aquestes que hi ha pel poble». El veí de sa Raval assenyala que la façana de casa seva del carrer Sant Joan, prop de la plaça de la Constitució, va convertir-se en objectiu d’un sobtat atac: «Van tirar ous i mentre la meva dona i jo, ho fèiem net, ens n’anaven tirant més». Però els danys al patrimoni d’aquesta família no acabaren aquí: «Al cotxe de la meva filla li romperen la lluna a pedrades i el retrovisor, i amb esprai també van pintar el vidre de darrere del cotxe de la meva dona».

La filla d’en Joan, Glòria Serra, ha informat a Ràdio Illa que havent viscut experiències desagradables en passades edicions de Halloween, en aquesta ocasió la seva família havia registrat una instància al Consell Insular demanant «més control» durant aquella nit. De fet, quan tengueren lloc les agressions descrites més amunt, en Joan assegura que cridà a la Policia Local sense aconseguir que cap agent arribés al lloc dels fets per dissuadir als atacants: «Cridàrem als Municipals però estaven amb un altre servei». En aquest sentit, Glòria Serra ha indicat que les cridades a la Policia Local estaven aquella nit redirigides al 112 i que des del servei d’Emergències la van informar que la Guàrdia Civil estava ocupada en altres serveis i que no podria atendre la seva demanda. El veí expressa la seva impotència: «No sabíem que havíem de fer, indefensos, ens bombardejaven amb ous i finalment amb una taronja van rompre els vidres de casa». I conclou: «Ells sabien que ningú els hi diria res i se n’aprofitaven».

Danys a béns públics
El divendres al matí la zona de serveis de Sant Francesc despertà vandalitzada. Així, les tres vidrieres de gran format de la Biblioteca van ser rompudes a pedrades, per la qual cosa el Consell ha ordenat tapar provisionalment els finestrals amb fustes. En el mateix edifici, que també dóna espai a l’Escola de Música, la façana fou embrutada amb restes d’ous.


A més, a pocs metres de distància, al costat del parc infantil i de la rampa que dóna entrada a l’escoleta de Sa Miranda, s’hi han fet multitud d’inscripcions i dibuixos grollers que ja han estat tapats.


Al poble, els serveis municipals hagueren de netejar la façana de la seu principal del Consell Insular de restes d’ous, una brutor que també es detectà en altres punts de Sant Francesc.

About Author

Comments are closed.

background