La presidenta Armengol exigirà avui un nou sistema de finançament

Aquest dilluns mantindran una reunió oficial la Presidenta del govern Balear Francina Armengol i el President del Govern espanyol, Pedro Sánchez a Palma, que serà la primera des de l’elecció de Sánchez com a president del govern estatal.

La trobada dels també secretaris generals socialistes de les Illes Balears i Espanya està prevista a les 16.30 h al Consolat de Mar, seu de l’Executiu insular, després del despatx de treball que el rei  Felip  VI i el president del govern mantindran al palau de  Marivent  a les 12.30 h.

Està previst que Sánchez signi en el llibre d’honor del Consolat de Mar i seguidament mantingui  la trobada amb Armengol. La presidenta li plantejarà la necessitat  que  comenci a negociar de manera immediata el nou sistema de finançament per millorar la situació de les Illes Balears, que després de Madrid és la segona comunitat que més aporta al finançament de l’Estat, segons dades de l’Executiu autonòmic.

Un altre punt serà l’aprovació d’un nou  REB  que compensi el sobrecost de la insularitat, un fet diferencial que està reconegut en l’article 138.1 de la Constitució espanyola.

La negociació del  REB  entre els governs de Francina Armengol i de Mariano Rajoy estava avançada, però el canvi de govern ha tingut com a conseqüència que el nou executiu socialista tingui aquest assumpte damunt la taula per estudiar-lo.

El Govern balear ha recordat que aquestes dues peticions tenen un “suport total” de totes les organitzacions i entitats socials i econòmiques de les Illes Balears.

Una tercera petició d’Armengol a Sánchez serà que en els pressupostos generals de l’Estat de l’ any vinent  es recullin una sèrie d’inversions per a l’Arxipèlag, malgrat les dificultats que tindrà l’executiu central per  tirar  endavant els seus comptes a causa de la falta de suports parlamentaris.

About Author

Comments are closed.

background