La regulació de vehicles rep el vistiplau de la ciutadania. I ara què?

Ahir al vespre en una sessió extraordinària del Consell d’Entitats, una trentena de persones, en representació de 21 associacions de les 81 inscrites en aquest fòrum de participació ciutadana, validaren la proposta de regulació d’entrada, circulació i estacionament de vehicles a Formentera, derivada de l’aplicació de la Llei per la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l’illa de Formentera.


El conseller de Mobilitat, Rafa González, explicà que ara les següents passes a seguir són l’aprovació plenària de la proposta que es farà durant aquest mes de març. Una vegada que la proposta sigui aprovada pel ple, a principi d’abril s’iniciarà la campanya informativa i es posarà en marxa la plataforma web a partir del mes d’abril amb la finalitat d’iniciar la regulació l’1 de juliol fins al 31 d’agost.

Tràmits a seguir per residents i visitants
A partir de la primera quinzena d’abril els residents a Formentera podran tramitar per mitjà d’una plataforma web una única autorització per poder circular durant els mesos de la regulació, juliol i agost. A més, a l’OAC hi haurà un empleat del Consell que ajudarà a fer el tràmit a les persones que no emprin l’entorn digital. González ha recordat que els vehicles que tenguin l’autorització per aparcar a la zona blava seran inclosos «per defecte» en el llistat de vehicles autoritzats per circular. D’aquesta manera, es podrà evitar que 4.000 residents hagin de completar aquest tràmit.
En canvi, els visitants podran realitzar la prereserva a partir de la primera quinzena d’abril però hauran d’esperar fins a la segona quinzena de maig per abonar la taxa d’1 euro per cotxe i dia i 0,5 euros per dia i moto.

About Author

Comments are closed.

background