L’ajuntament de Vila demana al Govern que promogui l’ús del català als mitjans de comunicació

Avui ha aprovat amb els vots a favor del PSOE i Guanyem una moció en la que demana el “desenvolupament d’un espai comunitari en llengua catalana”.

Aquesta proposta pretén “aconseguir que tota la comunitat lingüística catalana pugui accedir als mitjans de comunicació, ràdios i televisions en català”.

Segons el ple: “En la societat moderna, els mitjans de comunicació i la cultura son una eina clau per garantir la solidesa de les comunitats lingüístiques, fins al punt que no aconsegueixen incorporar la seva llengua quan no estan compromesos els mitjans de comunicació”.

Per això la consellera de Guanyem, Mariví Amengual ha proposat la creació de mecanismes de coordinació en matèria de mitjans de comunicació socials entre les diferents institucions de parla catalana, com un Consell Audiovisual de l’Espai de comunicació.

Segons Amengual a Balears hi ha un “gran desequilibri” entre els canals en català i castellà pel que també s’insta al govern a que es faci càrrec de la “realitat plurilingüística de l’Estat espanyol”.

La reacció d’EPIC no s’ha fet esperar i la formació s’ha abstingut al·ludint que els mitjans de comunicació son un vehicle per difondre la llengua catalana, però “també un arma ideològica”, segons el regidor Toni Villalonga.

Per la seva banda el PP ha votat en contra i la seva portaveu Virginia Marí ha manifestat al ple que “No te res a veure amb la defensa de la llengua de Balears i que l’únic que busca Guanyem en els mitjans son armes d’uniformitat o adoctrinament”

Marí ha insistit en deixar clar que “les balears no son Països Catalans i que cada illa parla un dialecte diferent”.

About Author

Comments are closed.

background