L’Aliança Mar Blava lliura les al·legacions contra el projecte de sondejos submarins Med-Salt 2

L’Aliança Mar Blava ha presentat més de 43.000 al·legacions recollides a tot Espanya. Des de l’entitat antipetroliera s’ha assenyalat que amb aquestes al·legacions s’espera poder obtenir una declaració d’impacte ambiental negativa per part del Ministeri i que no es pugui fer res en l’àrea afectada, que inclou el sud-est de Formentera.
Aliança Mar Blava va reiterar que, fins i tot deixant de banda la seva vinculació amb els interessos del sector petrolier, el que pretén dur a terme el projecte Medsalt-2 no ha de ser autoritzat atès que comporta la utilització de canons d’aire comprimit, una tècnica molt contaminant per als éssers vius i per tant, d’un impacte mediambiental inadmissible. L’objectiu és aconseguir que Espanya prohibeixi per llei, com succeeix ja en països com França o Nova Zelanda, les activitats d’exploració, investigació i explotació d’hidrocarburs al mar.
D’altra banda, des de l’Aliança Mar Blava s’ha confirmat que la protecció del corredor de cetacis aprovada el passat divendres pel consell de Ministres, no cancel·la l’amenaça del projecte Med-Salt 2.

About Author

Comments are closed.

background