L’apagada elèctrica afecta durant gairebé una hora a 1500 abonats de Formentera

Aquesta tarda a les 19.09 h uns 1500 establiments i llars de les zones de la Savina, Porto-salè, Sant Francesc i voltants han patit una sobtada interrupció del subministrament elèctric per una avaria, provocada per causes desconegudes, que ha afectat la línia elèctrica de la Savina, segons ha informat Endesa a Ràdio Illa. La companyia ha indicat que els equips de tècnics han començat a treballar en l’avaria al cap de pocs minuts de ser advertida, efectuant maniobres per detectar les causes de la interrupció, per aquest motiu alguns clients han vist com el subministrament s’interrompia i tornava al cap de pocs instants.
Abans de les 20 h l’energia ha començat gradualment a tornar a les zones afectades per l’apagada, especialment a la Savina i Portosalè, de manera que entre les 20 i les 20.30 h els abonats sense llum eren 604, tots ells de la zona de Sant Francesc i rodalia. Tot i que en el poble alguns carrers, com bona part de Pla del Rei, no han perdut el subministrament en cap moment. Poc abans de les 20.30 h s’ha restablert el servei a gran part de Sant Francesc, malgrat que a les 21 h encara quedaven sense subministrament 200 clients del centre del nucli urbà.
L’avaria ha afectat molts comerços que no podien processar els pagaments mitjançant les caixes enregistradores i que han tancat abans d’hora, a més d’instal·lacions municipals com el Poliesportiu, la Piscina o el Centre Social es Molí, per la qual cosa també s’han suspès momentàniament les emissions de Ràdio Illa. Ara bé, malgrat l’apagada, serveis com les màquines que expedeixen els tiquets de l’aparcament regulat de Sant Francesc han continuat funcionant sense cap incidència perquè s’alimenten amb energia solar, disposen de dos bateries i són completament autònomes.

About Author

1 comentario

background