L’APB preveu que les obres del port comencin a l’octubre

L’Autoritat Portuària de Balears ha indicat a Ràdio Illa que actualment s’estan acabant de resoldre les ofertes presentades al concurs per executar les obres de millora del port de la Savina, pressupostades en 6,7 milions d’euros. L’APB preveu que el mes vinent es realitzi l’adjudicació i l’inici d’obra, tot plegat segons els terminis administratius previstos.
Les obres es faran, en una primera fase, des d’octubre d’enguany fins a l’1 de maig de 2019. Les feines començaran pel moll de pescadors i conclouran, en aquest primer període, a la zona de Marina de Formentera. De cara a l’hivern 2019/20 es completarien les obres a la dàrsena on atraquen les barques de la línia amb Eivissa. El president de l’APB, Joan Gual de Torrella, ha explicat que «amb aquestes dues fases la Savina quedarà, de punta a punta, com una zona de passeig ordenada, amb banys, ombres, vegetació i amb un trespol que sigui agradable… no com ara, que pràcticament fa la impressió que ens estam passejant per un moll. I el que volem és que sigui un passeig».

Club Nàutic al port de la Savina
D’altra banda, Gual ha indicat a Ràdio Illa que a partir de gener de 2019 està previst que s’atorgui una «ocupació temporal» d’explotació de la dàrsena esportiva que actualment gestiona Formentera Mar, un concurs en el qual s’hi han presentat «tres ofertes», segons ha explicat Gual. El president de l’APB ha indicat que aquesta concessió temporal tendrà «una durada mínima d’un any i màxima de tres».

Transcorregut aquest període, l’APB es plantejarà si tornar a convocar un concurs per explotar la dàrsena com una marina esportiva, com s’ha fet fins ara, o bé com un club nàutic amb amarratges socials, com s’ha reclamat des de Formentera. En aquest sentit, Gual ha assegurat que té «sobre la taula una petició del Consell Insular i del Club Nàutic de Formentera que em mereix tots els respectes. El plantejament és que els residents de Formentera han quedat exclosos d’aquesta possibilitat [tenir un amarratge al port]. La majoria tenen una barca que pugui anar dins l’estany i per qüestions mediambientals això s’està reduint i la generació de determinat número d’amarratges podria cobrir una demanda social dels residents». Recordam que aquesta dàrsena té una capacitat de 91 amarratges.

About Author

background