L’Autoritat Portuària instal·la controladors de velocitat al port

Els cinemòmetres mòbils funcionaran a la Savina i també al port d’Eivissa amb l’objectiu de regular i controlar les velocitats màximes de navegació a les aigües d’aquests dos ports d’interès general. Aquesta mesura s’ha posat en marxa aquesta setmana i estarà en període de proves fins a mitjans del mes d’octubre.
Els controls els realitzen els agents de la Policia Portuària de forma aleatòria. Els dos ports pitiüsos són els primers a posar en marxa aquest sistema de control de velocitat mòbil, tot i que l’APB preveu estendre’ls a la resta de ports que gestiona.
Un cop superat el període de proves, la Policia Portuària procedirà a denunciar els possibles infractors.
Les ordenances portuàries estableixen que a la Savina, la velocitat màxima de navegació a les aigües interiors és de 6 nusos. En el cas de les aigües exteriors, a la Zona II, la velocitat màxima es fixa en 15 nusos i haurà de ser reduïda progressivament durant l’aproximació fins a arribar als 6 nusos a l’altura de la llum verda del dic d’abric exterior. A Eivissa, la velocitat màxima a la zona de la dàrsena de Botafoc és de 8 nusos i a la dàrsena interior de 6 nusos. L’única excepció a aquestes limitacions és la velocitat mínima de govern del vaixell.

About Author

1 comentario

background