Les fumigacions aèries contra la processionària es reprendran a l’octubre

Demà dimecres a les 19.30 hores, a la sala d’Actes del Consell de Formentera, es farà una sessió informativa sobre la processionària del pi a l’illa en la qual la cap del Servei de Sanitat Forestal, Sandra Closa, explicarà la campanya de control que el Consell de Formentera i el Govern balear duran endavant a partir del mes d’octubre.
El Consell ja ha anunciat que enguany, com l’any passat, es realitzarà un tractament aeri consistent en la polvorització dels pinars amb un helicòpter dotat de tecnologia DGPS, que permet controlar en tot moment la dosi i la superfície afectada. El producte aplicat és un fitosanitari biològic que s’utilitza en agricultura ecològica, el Bacillus thuringiensis, un bacteri que es troba de manera natural al sòl i a les plantes.
Aquest tractament té una permanència de dies sobre les fulles, ja que es degrada ràpidament per l’efecte dels raigs ultraviolats. A més, no afecta les abelles i s’utilitza també en el tractament d’altres plagues, com els moscards. Les condicions meteorològiques i l’estadi de desenvolupament de les erugues condicionaran l’època de tractament.

Més casetes per ratapinyades
També es continuarà amb el tractament d’eliminació de bosses, que la processionària del pi construeix per protegir-se del fred. Des de l’any 2010, la Conselleria de Medi Ambient i el Consell de Formentera fan campanyes de retirada de bosses de manera manual i mecànica.
Així mateix, es continua duent a terme el control biològic amb la instal·lació de més caixes per a refugis de ratapinyades, ja que són grans predadors de papallones en vol.
Recordam que l’any 2007 es va detectar la plaga de processionària del pi per primera vegada a Formentera, amb una especial incidència a la zona des Cap.

About Author

background