Les obres del col·legi de Sant Ferran començaran «per Pasqua»

El director General de Planificació, Ordenació i Centres del Govern balear, Antoni Morante, ha explicat a Ràdio Illa que les obres del nou CEIP de Sant Ferran començaran «per Pasqua» (que en el 2019 cau a l’abril) i que el centre podria estar operatiu el setembre de 2020 o bé al llarg del curs 2020/21.

Morante ha indicat que els tècnics de l’IBISEC «han trobat deficiències en el projecte [del nou CEIP de Sant Ferran]que s’estan corregint amb els arquitectes que l’han redactat».
Segons Morante, «en poc temps, setmanes, podríem estar demanant la llicència preconcedida i podríem iniciar la licitació ben aviat». El director general ha assenyalat que el desig del Govern balear és «poder iniciar la licitació abans de final d’any o al mes de gener» i ha aclarit que «els tràmits d’una obra d’aquesta envergadura (més de 5 milions d’euros)» suposen almenys «uns dos o tres mesos» i que s’hauria de comptar amb «la signatura de contracte i l’inici d’obres». Amb tots aquests tràmits, conclou Morante, es podrien començar les obres del nou col·legi de Sant Ferran «al voltant de Pasqua» i ha afegit que «març, abril és un termini raonable per poder començar-les».
El responsable de Planificació i Centres ha recordat que amb aquestes previsions «es pot plantejar» que la nova escola, amb un termini d’execució de 14 mesos, estigui operativa pel curs 2020/21, tot i que potser «vendrà un poc just». Per aquest motiu «també es pot plantejar una obertura durant el curs, coincidint amb un període de vacances, però això s’hauria de negociar amb la comunitat educativa».

Manifestació 15D
L’Associació de Pares i Mares del Col·legi d’Educació Infantil i Primària de Sant Ferran ha convocat pel pròxim dissabte, 15 de desembre a les 12 del migdia, una manifestació a la plaça de l’Església de Sant Ferran sota el lema «La idea fa anys que la tenim clara… ens falta l’escola», per reclamar la construcció del nou centre educatiu de dos línies a la localitat de ses Roques. Està previst que la marxa comenci a la plaça, passi pel terreny on anirà ubicada la nova escola i acabi a l’actual seu del col·legi.
Fonts de l’APIMA del col·legi de Sant Ferran han destacat que es tracta d’una «reivindicació històrica», ja que des de fa anys a l’escola hi falta espai i actualment compta amb 338 alumnes i set aules prefabricades. A més, l’associació de mares i pares del centre ha remarcat que al gener es vol sol·licitar al Govern balear una altra aula prefabricada perquè de cara a l’any vinent la previsió és que no hi hagi espai suficient per acollir dos classes per curs.

 

About Author

Comments are closed.

background