L’hospital de Formentera ja fa TACS urgents

En el passat mes de Juliol aquest nou servei ja ha atès a 7 pacients per a la realització d’una tomografia amb caràcter d’urgència. Son els primers als que se’ls hi ha fet aquesta prova diagnostica a Formentera evitant així el seu desplaçament a Can Misses. Això ha permès que els 7 pacients es quedessin a Formentera, ja que un cop feta la prova radiològica no s’han hagut de derivar a altres centres.

El servei de radiologia ha dissenyat una posada en marxa gradual que contempla la incorporació progressiva de tota la cartera de serveis que permet  aquesta nova tecnologia. Es va començar la juny amb els TAC’s programats que no necessiten contrast endovenós, i des de el 23 de juliol s’ha començat a realitzar els TAC’s urgents sense contrast. Els programats i urgents amb contrast s’aniran incorporant progressivament.

Fins al moment s’han fet 32 proves, 25 d’elles programades, a més dels 7 urgents.

El TAC de l’Hospital de Formentera és un tomògraf de darrera generació de 16 talls. Entre les seves principals novetats presenta un sistema de reconstrucció avançada que a més de millorar la qualitat de la imatge garanteix una reducció de la radiació de fins a un 70%, així mateix compta amb eines de control  de dosis, modula  dosis per a òrgans sensibles, i un sistema d’estalvi d’energia dissenyat per a reduir el consum d’electricitat amb un estalvi del 62% en comparació amb tecnologies prèvies.

About Author

Comments are closed.

background