L’Institut Balear de la Família proposa prohibir l’ús del mòbil a les escoles

L’Institut Balear de la Família, una associació sense ànim de lucre i no vinculada a cap partit polític o confessió religiosa, demana al Govern balear que consideri prohibir l’ús del telèfon mòbil en els centres educatius de la nostra Comunitat Autònoma.
En un comunicat, l’Institut indica que sol·licita aquesta mesura «davant (…) del fracàs escolar dels nostres alumnes que repetidament ens assenyalen les estadístiques». La nota recorda que França, Dinamarca i Baviera figuren entre els països que han prohibit el seu ús a les escoles.
L’Institut Balear de la Família ha explicat que la societat evoluciona i la tecnologia és part de la vida quotidiana, i que en l’actualitat, als 12 anys, tres de cada quatre nens tenen un mòbil, edat que coincideix amb el començament de la secundària.
«El principal argument per prohibir el mòbil a les escoles és la distracció que genera [als alumnes]estar mirant la pantalla en lloc de prestar atenció al que succeeix a classe». «A més [l’ús dels mòbils genera] poca interacció entre companys al pati d’esbarjo». Així, l’Institut argumenta que un dels efectes contraris de l’ús dels mòbils «és que perjudiqui les relacions personals amb els companys, que estan més pendents de la comunicació digital que de la presencial. Per no parlar del perill que pot tenir l’ús del mòbil per als casos de ciberassetjament».
Segons un estudi de la London School of Economics realitzat amb 130 mil alumnes de 16 anys i que cita l’Institut Balear de la Família, les escoles que prohibeixen als estudiants portar els telèfons a classe han vist una clara millora, d’un 6,4% en els resultats de les proves acadèmiques.
«Així s’ha descobert que l’impacte de prohibir els telèfons als estudiants equival a una hora addicional de classes per setmana, o a augmentar l’any escolar en cinc dies».

About Author

Comments are closed.

background