TOP

L’operatiu de protecció de posidònia ha fet 22.143 actuacions

Amb les 15 embarcacions que el Govern ha posat en servei aquesta temporada s’ha assessorat a més de 20.000 embarcacions a totes les illes des del maig fins al 31 de juliol. Gairebé 3.000 d’aquests serveis han set a Formentera, prop de 10.000 a Mallorca, gairebé 2.000 a Eivissa i més de 5.000 a Menorca.

A Formentera es a on el servei fa més temps que està implantat i a més hi ha presència d’embarcacions de major eslora i a Mallorca s’acumula la major quantitat d’embarcacions de petita eslora.

A la nostra illa s’han mogut, en comprovar que no estaven fondejades correctament, 275, 306 a Menorca, 325 a Eivissa i gairebé 1.200 a Mallorca.

Aquest servei compta amb cinc embarcacions més que l’estiu passat i això ha fet possible ampliar les zones de servei. A Formentera hi treballen 5 barques que cobreixen ses Salines d’Eivissa i Formentera, l’àrea marina de la platja de Tramuntana i l’àrea de cala Saona. Tres barques fan feina a Eivissa, als límits del Parc Natural de Ses Salines, i l’àrea de Tagomago. A Menorca hi treballen dos barques i a Mallorca cinc.

A més del servei de vigilància i assessorament,  els agents de medi ambient, així com la Guàrdia Civil, vigilen diferents zones de les Illes perquè es fondegi correctament. Els agents de medi ambient han realitzat més de 2800 controls aquest estiu.

A banda de la informació dins la mar, s’han repartit també més de 30.000 fullets als ports, clubs nàutics, empreses xàrters i consignataris de les Illes per a informar els patrons de com i on poden fondejar sense fer malbé la posidònia. També s’ha posat en marxa la pàgina web posidonia.caib.es, amb informació de cartografia de posidònia, reserves de boies, etc. Així mateix, en aquestes àrees de vigilància, els patrons poden sol·licitar assistència a través del canal 68 del VHF.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES