Mar Blava demana a Pedro Sánchez una moratòria urgent contra les prospeccions

L’Aliança Mar Blava ha interpretat que amb el canvi de president a la Moncloa poden sorgir noves oportunitats per la lluita contra l’exploració i explotació d’hidrocarburs a la Mediterrània, per això ha demanat a Pedro Sánchez que aprovi una moratòria urgent contra les prospeccions, una mesura que segons l’entitat, no necessitaria tramitació parlamentària. D’aquesta manera, la plataforma antipetroliera ha instat al nou Govern a que aprovi de manera urgent una moratòria d’efecte immediat a la presentació de noves sol·licituds de permisos d’investigació d’hidrocarburs.
Així mateix, l’Aliança ha reclamat l’arxiu definitiu de totes les sol·licituds de permisos d’investigació d’hidrocarburs i de tots els projectes d’exploració d’hidrocarburs o d’adquisicions sísmiques que estan encara en tramitació, com el MedSalt-2.

Corredor de cetacis
A mes, Mar Blava ha sol·licitat l’aprovació immediata del Reial Decret, pel qual es declara com a ‘Àrea Marina Protegida’ el Corredor de Migració de Cetacis del Mediterrani, situat entre les Balears i la Península.
En l’escrit dirigit al nou president del Govern, Mar Blava ha plantejat la necessitat que Espanya prohibeixi per llei les activitats d’exploració, investigació i explotació d’hidrocarburs al mar, recordant que el Parlament balear ja aprovà de forma unànime el 2017 una Proposició de Llei per declarar el Mediterrani lliure de prospeccions, tot i que fou vetada pel Govern de Rajoy mesos després. Actualment, després d’una sentència del Tribunal Constitucional del passat abril, la Mesa del Congrés ha de resoldre l’aixecament del veto a aquesta Proposició de llei.

About Author

Comments are closed.

background