Mig centenar de persones demanen l’alliberament dels presos catalans a Formentera

Aquest vespre ha tengut lloc a la plaça de la Constitució de Sant Francesc una concentració que havia estat convocada de forma anònima a través de missatges de whatsApp amb motiu de l’11 de setembre, la Diada nacional de Catalunya, sota el lema ‘A Formentera fem la República Catalana’.

En l’acte, marcat per la reivindicació per l’alliberament dels presos catalans, hi han participat una cinquantena de persones, tan residents a Formentera com turistes del Principat que es troben de vacances a l’illa. A més de mostrar senyeres estelades i pancartes on es podia llegir «democràcia!» o «com l’aigua, més tard o més aviat arribarem a la mar», els concentrats han format un cercle enmig de la plaça sostenint unes cintes grogues amb els noms de tots els presos, que també han estat anomenats un a un mentre es demanava el seu alliberament.


D’altra banda, durant la concentració s’ha entonat l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors, i s’han fet càntics a favor de la independència. En aquest moment, els ocupants d’una taula de la terrassa del Bar Centro han respost amb visques a Espanya, xiulets i mostrant banderes espanyoles, a la qual cosa els participants a la concentració han reaccionat corejant «som gent de pau».

About Author

3 comentarios

  1. Lamentable, la imatge de Formentera queda deteriorada per quatre personatges com aquestos que no són ni formenterers en la seva gran majoria. I una colla de pancatalanòfils supremacistes mereix que li doneu cobertura, Ràdio Illa? Molt bé la gent que hi era a la terrassa reaccionant contra aquesta colla de totalitaris.

  2. Mig centenar?? Ni de broma…
    Quatre gats i prou desubicats… que vagen a sa casa a fer aquestes coses…
    Res que veure eixa reivindicació amb aquesta illa.

background