Multes més fortes al lloguer de iots il·legals

El director de Ports i Aeroports del Govern Balear, Xavier Ramis s’ha reunit amb els representants d’empreses marítimes de les illes per elaborar un sistema de sancions semblant al que s’ha fixat per al lloguer turístic de vivendes amb l’objectiu de que estigui vigent el proper estiu.

Recentment s’ha posat en marxa el registre d’embarcacions que es dediquen a aquesta activitat de xàrter nàutic i en el que ja apareixen 2.722. Però la patronal defensa que aquesta xifra es com a molt la meitat dels que estan funcionant a les Balears, pel que calculen que hi ha unes altres 2.700 que es dediquen a ser llogades de manera il·legal.

Portaveus d’Apeam han manifestat que les empreses que actuen legalment estan notant un important descens en la seva activitat aquest estiu, tot i que les zones de fondeig de les illes continuen plenes, pel que opinen que bona part de la demanda l’estant atenent fora de la legalitat.

També van denunciar la pràctica del “barqueig”, que consisteix en que el iot que es lloga no atraca al port i porten als clients en una zodiac. Al no tocar un port, s’estalvien despeses.

També han detectat embarcacions en les que la tripulació canvia cada setmana, el que s’apunta com una forma d’ocultar que en realitat son clients. I entre els 2.722 que ja s’han inscrit i que tenen permís per fer de xàrter, hi ha alguns que eviten cotitzat a Espanya per estalviar-se impostos. Per això creuen necessari combatre aquests comportaments il·legals, pel que consideren aquest registre com una eina útil per denunciar als que no apareixen en ell.

About Author

Comments are closed.

background