Nous vaixells ecològics de Baleària

La naviliera Baleària incorporarà a finals d’any la primera unitat d’una sèrie de quatre Eco Fast Ferris que s’estan construint a la drassana asturiana Gondán i que serà botat durant el dia d’avui. Les embarcacions, que tenen capacitat per a 350 persones, podran navegar a una velocitat màxima de 28 nusos. Els nous vaixells tindran una innovadora proa, tipus wave-piercing, dotada de túnels de desallotjament d’aigua laterals, que facilitaran la navegació en condicions de mar adverses assegurant el confort dels passatgers.
El president de Baleària, Adolfo Utor, ha remarcat l’eficiència energètica dels vaixells “pel seu disseny i sistema de propulsió, l’ús d’energies renovables i els materials utilitzats”. Les embarcacions de la nova sèrie comptaran amb plaques solars fotovoltaiques, que subministraran energia per als serveis a bord, i el casc serà de polièster reforçat amb fibra de vidre, que no requereix de l’aplicació de pintura, i en conseqüència resulta més ecològic. A més, estaran propulsats per motors d’última generació que minimitzen les emissions de gasos contaminants, de manera que “els quatre Eco Fast Ferris seran els més ecoeficients del moment en la seva modalitat”, ha destacat Utor.
Amb aquestes incorporacions, que tindran una eslora de 28 metres i 9 metres de màniga, Baleària donarà un salt qualitatiu en els seus serveis de transport entre Eivissa i Formentera, compatibilitzant fiabilitat, comoditat i velocitat amb respecte pel planeta.

Els vaixells, que comptaran amb 270 butaques interiors i 80 exteriors, també presentaran innovadors continguts audiovisuals per tal d’aportar valor afegit als passatgers durant la travessia, que serà de 30 minuts.

En la línia del compromís de Baleària amb el medi ambient, la naviliera ha decidit batejar les quatre noves unitats amb els noms dels quatre elements que componen la natura segons els clàssics: Eco AQUA, Eco TERRA, Eco AIRE i Eco LUX.
Els nous ferris se sumaran durant els propers mesos a la flota de Baleària, que està composta per 25 embarcacions (ferris i alta velocitat). Així mateix, la companyia també té en construcció altres ferries intel·ligents propulsats per gas natural liquat. Cal destacar que aquests vaixells apliquen les últimes tecnologies al servei de l’ecoeficiència i incorporaran serveis propis d’un creuer, potenciant el viatge experiencial dels passatgers.
En els propers dies en parlarem a Ràdio Illa.

About Author

Comments are closed.

background