Per primera vegada una Ministra de Turisme visita Formentera

La ministra d’Indrústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto va visitar ahir  l’agrupació socialista de Formentera i  assegurà que,“es buscarà cercar un equilibri entre el lloguer d’habitatge turístic i aquell que es destina al lloguer residencial”. En aquest sentit, la Ministra ha afirmat que “els veïns ja poden per majoria qualificada de 3/5 decidir si volen o no, habitatge turístic” i que “això dóna al resident un paper molt important a l’hora de definir el model turístic”, així com que “ja està regulat en la llei de propietat horitzontal”.

Impost de Turisme Sostenible
Pel que fa a l’ecotaxa, Reyes Maroto ha defensat les competències de cada CCAA per regular la fiscalitat turística com consideri oportú i que “el Govern d’Espanya no aplicarà cap impost a tal efecte”. En aquesta línia, la ministra ha dit que “S’està definint un model turístic que garanteixi la continuïtat en el lideratge espanyol, basat en la sostenibilitat i que respecti els recursos mediambientals”. D’aquesta manera, els socialistes contemplen el canvi climàtic com una oportunitat per poder desenvolupar aquest tipus de turisme i consideren les Illes Balears com un mirall on es puguin reflectir la resta de territoris.

Limitació de vehicles
Pel que fa a la llei de sostenibilitat turística, aprovada pel Govern balear i que regularà l’entrada de vehicles, la ministra ha afirmat que “Formentera és una illa vulnerable des del punt de vista medi ambiental, on cal preservar els recursos disponibles”. Així doncs, ha definit la mesura “com a coherent però incerta encara” i que “no és exportable a la Península, perquè cada lloc té unes necessitats especials”. Finalment, la número dos del PSIB al Congrés l’eivissenca Sofia Hernanz, ha valorat positivament la visita de la ministra perquè considera que les reunions que ha mantingut amb veïns i empresaris serviran per conèixer i definir els reptes per a la propera legislatura. També ha dit que és “una mostra més de la sensibilitat del Govern de Pedro Sanchez amb Balears, i del Ministeri de Turisme amb Formentera”.

About Author

Comments are closed.

background