‘Per una mar sense plàstic’ retreu a les grans empreses les crítiques a la Llei de Residus

La Plataforma ‘Per una mar sense plàstic’, formada per Amics de la Terra, Greenpeace, GOB, Fundació Deixalles, Rezero, Retorna, PIMECO i Recircula, ha emès un comunicat en què assenyala que la Llei de Residus del Govern balear és una norma ambiciosa, pionera en el plantejament de la reducció d’envasos d’un sòl ús i plàstics i a la qual el comerç balear ha donat suport.
Així la plataforma denuncia les darreres crítiques a la Llei de Residus per part de representants de grans companyies transnacionals i amb molt poca representativitat a les Illes.
Recordam que la llei prohibeix determinats envasos d’un sòl ús, promou la reducció del malbaratament alimentari o la implantació dels Sistemes de dipòsit, devolució i retorn d’envasos que han estat implantats ja a més de 40 països i regions i que pot representar l’increment de fins al 90% de la recollida d’envasos per a possibilitar la futura reutilització.
Actualment, a les Illes Balears, cada dia es perd un milió d’envasos de begudes que acaba contaminant el nostre entorn, especialment el Mediterrani. Cal mencionar que a l’oest de Mallorca i Eivissa hi ha dues grans concentracions de plàstics amb una mitjana de contaminació 30 vegades superior a la taxa de contaminació de la resta del Mediterrani.

About Author

Comments are closed.

background