El PP es desmarca de la llei balear que limitarà l’entrada de vehicles a Formentera

El portaveu del grup popular al Consell, José Manuel Alcaraz, ha assenyalat que la seva formació estigué d’acord amb la resta de partits de l’illa en impulsar una taxa a l’entrada de vehicles, però en cap cas en establir, durant els mesos de juliol i agost i a partir de 2019, un número màxim de cotxes i motos que puguin accedir a Formentera.
Alcaraz ha fet aquestes declaracions a Ràdio Illa arran de què es conegués l’al·legació del Consell d’Eivissa que persegueix que els vehicles de residents eivissencs tenguin via lliure per accedir a la nostra illa, més enllà de les excepcions que l’avantprojecte contempla pel que fa a desplaçaments de caràcter laboral.
Alcaraz ha assegurat que “el PP no ha defensat mai les quotes d’entrada a Formentera. Nosaltres vam ser els primers en tramitar a Formentera l’aplicació d’una taxa [a l’entrada de vehicles]per aconseguir sous pel transport públic”. A més, el líder del PP ha indicat que l’equip de Govern ha canviat d’opinió en aquest assumpte, ja que “[en una reunió efectuada]la legislatura passada, el conseller d’infraestructures [llavors Santi Juan, del PSOE] digué que amb la implantació d’una quota d’entrada de vehicles a l’illa es provocaria una coa al port i això seria un caos absolut”.
Recordam que l’establiment d’una taxa a l’entrada de vehicles fou una mesura rebutjada per la conselleria balear d’Hisenda perquè la considerà inviable i no compatible amb el marc normatiu europeu.

Reaccions a l’al·legació del Consell d’Eivissa
Sobre les reaccions a l’al·legació del Consell d’Eivissa, la consellera de Gent per Formentera, Sònia Cardona, ha remarcat que cal escoltar els arguments de l’illa veïna:  “Nosaltres no farem com va fer l’illa d’Eivissa amb el tema del port [en referència a la reubicació de l’estació marítima de Formentera a Vila], ara som illes germanes com també ho havíem d’haver set llavors, per això serem sensibles a les demandes d’Eivissa”. Cardona ha afegit que “l’entrada de vehicles per motius de treball està contemplada [en l’avantprojecte de llei]i també l’agrupament familiar per malalties greus”. La titular de Participació Ciutadana ha aclarit que “des del Consell de Formentera sempre reivindicarem que les necessitats per les quals una persona de Formentera es desplaça a Eivissa no són comparables amb les necessitats per les quals una persona d’Eivissa es desplaça a Formentera”.

PSOE i Compromís es mostren oberts a la reivindicació d’Eivissa
La socialista Anna Joan ha indicat que “ens sembla una demanda justa sempre que es controli molt bé que els cotxes que entren són de residents”. Juan ha raonat que “com que la regulació només afectarà els mesos de juliol i agost no és previsible que venguin molts cotxes de residents en plena temporada turística”. D’altra banda, el conseller de Compromís, Omar Juan, ha declarat que “s’entén que el Consell d’Evissa miri pels seus residents. Si nosaltres feim el mateix, està clar que hi ha més volum de cotxes que van de Formentera a Eivissa que no a l’inrevés, així que creiem oportú fer una reunió amb el Consell d’Eivissa i saber si podem arribar a un acord”.
Recordam que el termini d’informació pública de l’avantprojecte de la llei per a la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l’illa de Formentera conclogué el passat 22 de març.

About Author

Comments are closed.

background