Ratxes de Llevant de fins a 30 m/h en el primer dia de pesca del raor

Demà, 1 de setembre, s’aixeca la veda i s’obre el període per pescar el raor fins a l’1 d’abril. El meteoròleg de Ràdio Illa, Jordi Carbó, ha indicat que demà bufaran vents de Llevant i Xaloc, de l’Est i el Sud-est, que podrien arribar a 30 km/h, així que tot indica que la banda de Ponent serà la zona preferida per centenars d’embarcacions per anar a pescar aquest peix blanc que es mou pels fons arenosos i que a les peixateries pot pagar-se a uns 60 euros.
Per pescar-lo hem d’obtenir la llicència de pesca recreativa, amb una vigència de tres anys i que permet capturar fins a un màxim de 50 peces per pescador i dia, sempre sense sobrepassar els 5 quilograms. De forma general aquesta llicència permet la pesca amb dues canyes i dues poteres, tot i que cal tenir en compte les restriccions aplicables en zones de protecció especial.
El Consell Insular de Formentera, que disposa de capacitat sancionadora en pesca, realitza inspeccions amb una embarcació semirígida i mitjançant vols amb un dron.
Un cop pescat, la millor forma per cuinar l’exquisit raor és fregit amb oli, de manera que la pell quedi cruixent.

About Author

Comments are closed.

background