Reciclar té premi a Formentera

El Consell, en col·laboració amb Be Blue de Trasmapi i Vellmarí ha presentat cinc màquines, situades en diversos punts de l’illa, que permeten als ciutadans dipositar envasos de plàstic i metall i obtenir punts per aconseguir regals com capells, ulleres de sol, llibres o sessions de peter diving, un nou sistema de busseig simple i segur.
Daisee Aguilera ha manifestat que el projecte ajuda a fer visible «que del residu se’n pot obtenir alguna cosa a canvi». La consellera de Medi Ambient ha explicat que «si aconseguim que materials com el paper, el vidre o l’envàs no vagin al contenidor de rebuig es redueix la quantitat de matèria que entra a l’abocador, i disminueix la factura que paguem els veïns de Formentera» pel trasllat de residus a Eivissa.

Les cinc localitzacions de les màquines de reciclatge
Els punts on es poden trobar les màquines són a Sant Ferran, al carrer Sant Jaume, 28, a la vorera de les escoles i a la ctra. a la Mola Km 6.2, davant el Supermercat Ophiusa. A Sant Francesc a l’Avda Vuit d’Agost, 90, davant poliesportiu de l’Institut i a l’avinguda 8 d’agost, número 10, vora pàrquing de sa Senieta. Per últim as Pujols la màquina es troba a l’avinguda Miramar, 49, davant l’Oficina d’Informació Turística.
Les cinc màquines funcionen de la mateixa manera i només accepten residus com llaunes i botelles de plàstic. Cada objecte s’introdueix un per un i en acabar, i prement el botó verd, cada usuari rebrà un tiquet amb el total de punts aconseguits. Cada llauna/ampolla és un eco-punt.
Una vegada acumulats, el ciutadà es podrà apropar als llocs d’intercanvi a bescanviar punts per regals. El catàleg de premis es pot consultar i descarregar a la pàgina web: www.formenterabeblue.com. Els punts d’intercanvi de regals són les oficines de turisme de Sant Francesc i de la Savina, la seu de la conselleria de medi ambient, a Sant Ferran, i l’oficina de Vellmarí, a la Savina.

About Author

Comments are closed.

background