Retirats 180 quilos de deixalles a S’Estufador

Un equip de voluntaris de Formentera Sense Plàstic, format per sis adults i tres infants, ha retirat aquest matí 180 quilos de brutor a S’Estufador. En aquesta zona de la Mola s’havien acumulat grans masses de residus que havia arrossegat la mar, especialment per mor dels temporals que han afectat la nostra illa les darreres setmanes.

Els activistes, que s’havien citat al Pilar i han fet caminant els trajectes entre l’altiplà i el varador, han emplenat 12 bosses grans de fems i han recuperat deixalles diverses que embrutaven el litoral: un carro de supermercat de plàstic, un tub de grans dimensions, un bidó i sobretot, botelles de plàstic i taps del mateix material.

Els fems recuperats de la costa han estat separats i acumulats en una barraca propera als varadors i seran retirats pròximament pel servei de recollida de residus del Consell Insular. A més, Formentera Sense Plàstic ha destacat que en el litoral de S’Estufador s’ha detectat una important presència de quitrà (berni) que no s’ha pogut llevar perquè no es disposava de l’equipació necessària.

About Author

Comments are closed.

background