Sa Tanca d’Allà Dins tendrà un quiosc i un lloguer de bicicletes

L’administració insular ha publicat al seu web l’anunci de la licitació i l’exposició de les clàusules del contracte del quiosc de l’accés a la finca pública de sa Tanca d’Allà Dins, on es troba el far des Cap. El conseller d’Infraestructures, Rafael González, ha assegurat a Ràdio Illa que “encara no s’ha adjudicat el servei, un procés que està en fase de tramitació”.
Recordam que entre juliol i mitjans de setembre de 2017 el Consell prohibí l’accés amb vehicles contaminants al tram final de la carretera, d’1,7 km. Així, durant el període assenyalat, només es pogué accedir al far caminant o en bicicleta, amb l’excepció de les persones amb problemes de mobilitat. Per enguany, González ha assegurat que com a mínim es mantindran les restriccions al trànsit durant aquest lapse de temps, sense descartar possibles ampliacions. Sobre la ubicació del quiosc, el conseller ha remarcat que es trobarà en el punt d’accés a l’àrea amb mobilitat restringida, de manera que el far des Cap seguirà sent un element patrimonial sense cap volum al seu voltant.

Begudes i lloguer de bicicletes de maig a octubre
La licitació estableix un cànon de 3.000 euros a l’alça i entre els criteris d’adjudicació s’estableixen alguns de caràcter ambiental i també que es valorarà l’oferta econòmicament més avantatjosa. El plec de condicions fixa el període d’explotació del quiosc, que serà de l’1 de maig al 31 d’octubre. A més, la instal·lació haurà d’oferir un servei de lloguer de mínim 50 bicicletes, un punt de venda de menjar i begudes, 70 places d’aparcament per a automòbils, tres zones de descans per a la instal·lació de 25 taules, 100 cadires i 25 para-sols i quatre mòduls de bany per al públic i altres dos per al personal.
En la documentació publicada al web es fa esment de l’accés diari dels clients de l’any passat. Així en els mesos de maig i octubre es van registrar 120 visitants diaris, una xifra que frega els 250 al juny i setembre i arribà a les 500 persones al juliol i agost. Així mateix es fa un càlcul dels ingressos estimats pel que fa a la dispensació de productes al quiosc i lloguer de bicicletes, que seria de poc més de 102.000 euros, amb unes despeses de gairebé 60.000 euros.

About Author

4 comentarios

background