Sílvia Tur critica que el Govern no vegi el transport marítim com una prioritat

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, va assenyalar ahir al ple del Parlament que l’aprovació del decret que desenvolupa la Llei de Transport Marítim va amb retard, malgrat que indicà que compta en tenir l’esborrany llest a finals d’any per ser aprovat a principis de 2019.
Armengol respongué a la pregunta de la diputada per Formentera, Sílvia Tur, qui assegurà que la percepció a Formentera és que “el transport marítim no és una prioritat pel Govern balear”.
La diputada argumentà que han passat “vuit anys” des que es va aprovar la Llei de Transport Marítim i “encara no tenim cap decret que desenvolupi la llei”, el que provoca “importants greuges” als residents de Formentera.
La representant de GxF i PSOE també va recordar que la línia entre Formentera i Eivissa té la consideració d’interès estratègic, el que implica establir unes obligacions a les navilieres en matèria d’horaris que no s’estan imposant. Segons Tur, tot i que hi ha més navilieres que mai, els horaris que fan impedeixen agafar els primers vols que surten a Palma, Barcelona o Madrid”. En aquest sentit la parlamentària indicà que els trasllats en vaixell des de Formentera estan “condicionats pels interessos exclusius de les navilieres que adapten els seus horaris a un interès purament mercantil i no a les necessitats dels residents”.

About Author

Comments are closed.

background