TOP

Sílvia Tur denuncia el retard del Govern balear en l’aprovació del Decret Posidònia

La diputada per Formentera al Parlament balear ha manifestat la seva preocupació pel fet que s’apropi l’inici de la temporada sense que el Govern autonòmic hagi aclarit en quins termes pensa aprovar el decret de mesures de protecció de la posidònia, així com la data per a la seva entrada en vigor.
En aquest sentit, la diputada de la coalició GxF–PSOE ha recordat que a l’inici d’aquesta legislatura va ser el mateix Govern qui va fer l’anunci d’aprovació d’un decret per protegir d’una manera més eficaç aquest hàbitat.
A més, Tur ha recordat que obtingué la unanimitat del ple del Parlament per demanar al Govern un conjunt de mesures de protecció i regulació d’usos en relació a les praderies de posidònia a tot l’arxipèlag. Una altra mesura aprovada pel ple del Parlament fou la que instava el Govern a modificar la Llei 5/2005, de 26 de maig de Preservació dels Espais de Rellevància Ambiental (LECO) amb l’objecte de sancionar amb major efectivitat les agressions com ara les provocades pel fondeig sobre praderies de posidònia.

Subratlla el retard
Avui dia però, segons la diputada, “és necessari que el Govern finalitzi la redacció del futur decret perquè el termini d’exposició pública previst en el procediment administratiu finalitzà el passat 29 de novembre, i tot i que es varen presentar un nombre molt important d’al·legacions és preocupant que ens apropem al final de la legislatura i el Govern no informi sobre la marxa de la seva aprovació”.
La representant de Formentera també ha incidit en el fet que la seva formació va presentar al·legacions en el seu dia en consonància amb les que va presentar el Consell de Formentera, i que desconeixen quines de les qüestions plantejades des de l’illa han estat estimades.

Al·legacions de Formentera al Decret Posidònia
En tot cas, una de les premisses essencials per Tur és que el decret prohibeixi de forma clara i explícita qualsevol modalitat de fondeig sobre les praderies de posidònia, ja sigui per ancoratge directe o per mitjà d’instal·lació de camps de boies, amb independència de la seva superfície o el seu estat de conservació.
També ha dit que “des de Formentera som conscients dels efectes negatius derivats dels abocaments dels emissaris d’aigües depurades i dessalades sobre aquest habitat, i també del que es produeix pels abocaments d’aigües residuals de les embarcacions, i per això les nostres al·legacions demanen que el decret prohibeixi de forma expressa l’autorització de noves instal·lacions d’emissaris que suposin abocaments a parcs naturals, reserves marines, i en general a cap indret inclòs a la Xarxa Natura 2000”.
Així, la diputada ha fet una crida al Govern perquè compleixi aquest compromís de legislatura abans de l’inici de la pròxima temporada turística, i l’ha encoratjat a què sigui valent per aprovar un decret ambiciós, que resulta imprescindible per homogeneïtzar la protecció d’aquest hàbitat a totes les seves zones de distribució i per enfortir els recursos per a la seva protecció.

Compartir

Comentaris (1)

  • Excellent beat ! I would like to apprentice while you amend your website,
    how could i subscribe for a weblog web site? The account helped
    me a appropriate deal. I had been a little bit familiar of this your broadcast offered vibrant clear
    idea

Deixa una resposta

PROGRAMES