Telefónica exclourà un dels nuclis urbans de Formentera del desplegament de la fibra òptica

La multinacional ha indicat a Ràdio Illa que el desplegament de l’accés a internet amb fibra òptica es portarà a terme a tots els nuclis urbans de l’illa menys en un, malgrat que Telefónica ha declinat concretar per raons comercials quina seria la localitat que quedaria al marge d’aquesta connectivitat d’alta veocitat.
Així mateix, fonts properes a les feines han assegurat que el nucli on no s’instal·laria aquesta tecnologia seria el del Pilar, per l’alt cost que suposa fer arribar la fibra fins a la Mola.
D’aquesta manera, on sí que s’instal·laria la fibra òptica abans de l’estiu seria a la Savina, Sant Francesc, ses Bardetes, Sant Ferran, es Pujols i es Caló.

Altres nuclis on es desplegarà la fibra òptica
D’altra banda, la companyia també té previst fer arribar aquesta tecnologia a les zones afectades per règims especials similars a nuclis urbans, com assentaments urbans en zona rural o zona urbana destinada a polígon. Aquestes tipologies fan referència al nucli de Punta Prima, al Polígon Industrial Can Bonet, ca Marí, sa Roqueta i el Mary Land/Riu la Mola. Telefónica ha informat a Ràdio Illa que en aquest cas té previst instal·lar la fibra òptica en tots aquests indrets menys en dos, malgrat que l’empresa tampoc ha especificat quins. En un d’aquests nuclis queda descartada l’arribada de la connectivitat a internet d’alta velocitat, mentre que en l’altre la companyia està a l’espera de les conclusions d’un estudi per bé activar o bé descartar la instal·lació de la fibra.

Internet d’alta velocitat pel 75% dels usuaris de Formentera
Quan arribi aquesta tecnologia, Telefónica oferirà una velocitat de 300 megues als usuaris que hi tenguin accés, tant de baixada com de pujada. La intenció de l’empresa de telecomunicacions és invertir dos milions d’euros perquè un 75% dels clients de Formentera puguin disposar de fibra òptica. La companyia ha informat que la prioritat fins a l’estiu és fer arribar aquesta tecnologia als nuclis de població, i que en funció de les dificultats que es vagin presentant durant aquesta fase del desplegament, s’activi l’arribada de la fibra a les zones de població dispersa.

About Author

Comments are closed.

background