UGT demanda al Consell per cessar un delegat sindical

La Federació d’Empleats i Empleades dels Serveis Públics d’UGT ha interposat un recurs contenciós administratiu contra el Consell de Formentera per vulnerar el dret a la llibertat sindical, a la tutela judicial efectiva i l’accés a la funció pública d’un delegat del sindicat. FeSP-UGT considera que el seu delegat sindical a la institució insular va ser cessat a principis del mes d’octubre com a auxiliar administratiu interí a la Policia Local per realitzar una acció sindical «activa, reivindicativa i molesta».
Segons el sindicat, el Consell justifica el cessament del treballador perquè el seu alliberament ha impedit «avaluar la superació del període de prova» des del seu nomenament, al juliol d’aquest any, i això malgrat que el delegat d’UGT ja havia treballat com a auxiliar administratiu per a la institució insular entre gener de 2015 i agost de 2016.
«El Consell no ha actuat de bona fe», afirma el sindicat, que assegura «no va dir res durant tres mesos», i que el seu delegat va acudir al seu lloc de feina el primer dia de treball després del seu últim nomenament i va explicar a la Prefectura de Policia que exercia de representant dels treballadors de «forma alliberada per crèdit horari acumulat» cedit pels seus companys.
La FeSP-UGT subratlla que el cessament del seu delegat està relacionat també amb el fet que va interposar una demanda perquè li reconeguessin la seva condició d’indefinit després que acabàs el seu contracte «en frau de llei» com a agent d’ocupació i desenvolupament en el Consell de Formentera.
«No li van renovar el contracte a un mes que es convertís automàticament en indefinit no fix per la seva important actuació sindical com a president del comitè d’empresa de la institució insular des de principis de 2017», explica l’FeSPUGT.
El sindicat conclou que les actuacions del Consell que han perjudicat al delegat sindical d’UGT «no han tengut a veure amb el seu acompliment professional, sinó amb l’objectiu de deixar-lo sense activitat sindical».

About Author

background