Un guàrdia civil cobra per insularitat 85 € a Eivissa i 350 a Lanzarote

Sindicats de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han exigit un augment del plus d’insularitat a les Balears i han concretat que un agent de l’Institut Armat rep al mes per aquest concepte a Eivissa 85 euros, 68 euros a Mallorca, 120 a Tenerife i gairebé 350 euros a les illes menors de les Canàries. Tot i que des dels mateixos sindicats s’ha reconegut que el cost de la vida és més elevat a l’arxipèlag balear que al canari.
La Unió Federal de Policia de Balears i la Unió General de Guàrdies Civils de les Balears s’han sumat a la campanya de recollida de signatures d’UGT Balears, a través de la plataforma digital Change.org, per exigir l’actualització del plus d’insularitat de tots els funcionaris públics de l’Estat a l’arxipèlag.
A més, des dels sindicats s’ha assegurat que Eivissa i Menorca són les últimes destinacions de tot Espanya que trien els policies o guàrdies civils acabats de llicenciar en les seves respectives acadèmies per la carestia de la vida, el que té la seva repercussió directa en unes plantilles joves amb poca experiència que contínuament canvien. Així, el 22% de la plantilla de la policia nacional de les Balears està sense cobrir i un 20% en el cas de la Guàrdia Civil.
Segons UGT la millora del complement d’insularitat per als 10.000 funcionaris de l’Estat suposaria una partida d’entre 15 i 20 milions d’euros.

About Author

Comments are closed.

background