Unanimitat al Parlament per tornar a reclamar que Formentera tengui senador propi

Tots els diputats de la cambra autonòmica votaren ahir a favor de la presa en consideració d’una proposició de llei per a la reforma de la Constitució que permetria a Formentera elegir un senador propi, amb independència de l’escollit per Eivissa. Recordam que la nostra és l’única illa habitada de les Balears que no compta amb un representant a la cambra alta.
La iniciativa, presentada per la diputada Sílvia Tur, de Gent x Formentera i el PSIB, sosté que la modificació de la carta magna és ‘plenament encertada i de justícia’ atès que la Constitució té la doble funció d’assegurar el reconeixement de les identitats polítiques singulars i garantir la igualtat de tots els ciutadans.
Concretament, la proposició impulsada per la diputada de Formentera reclama que en l’article 69.3 s’elimini un guió entre les paraules Eivissa i Formentera i se substitueixi per una coma, de manera que es reculli que hi hagi un senador per cadascuna de les illes i no un per a les dues.
Durant la seva intervenció, la diputada Sílvia Tur, ha recordat les ocasions en les quals s’ha reclamat un senador per Formentera, començant pel 2004, quan el llavors Ajuntament manifestà en sessió plenaria la voluntat que l’illa tengués aquest representant.
A més, Tur ha assenyalat que el senat aprovà per unanimitat el 2009 instar al Govern de l’Estat a impulsar “les modificacions necessàries perquè els ciutadans de les illes de Formentera i Eivissa puguin elegir, cadascuna d’elles, un Senador propi”. DE fet, el Reglament Orgànic del Consell, aprovat el 2010, ja preveia la figura del senador. La institució insular també ha demanat en dues ocasions, el 2010 i el 2017, les modificacions necessàries a fi que la nostra illa pugui escollir un representant al Senat.

About Author

Comments are closed.

background