TOP

Victòria per seguir somiant (Formentera 1 Lealtad 0)

Victòria per la mínima que molts haguessin signat avui abans de l’enfrontament entre el Formentera i el Lealtad de Villaviciosa al municipal de Sant Francesc.

El gol de Moha -un altre!- deixa, a priori, les coses encarrilades per disputar la tornada a Astúries d’aquesta semifinal del play-off d’ascens a segona B, diumenge vinent a les 18 h, en un encontre que, previsiblement i vista la qualitat del quadre asturià, serà un infern de patiment pels homes de David Gómez Roa.

Se sabia de la fortalesa defensiva del Lealtad (avui de verd) i aquesta ha quedat constatada des d’un bon començament que, ofensivament, ho apostava tot a penjar pilotes al seu davanter centre, Saha, alt com un Sant Pau (dos metres!). Així i tot, el Formentera, que ha jugat un molt bon partit, molt ordenat i concentrat en tot moment, ha gaudit de dues bones ocasions durant la primera part que han requerit de dues excel·lents intervencions del porter asturià Javi Porrón, avui el millor home dels verds. Colau i Agus destacaven en el seu intent de desbordar, incommensurables durant tota la primera part, percudint cop rere cop. El Formentera ha gaudit de diversos córners, mentre que el Lealtad ni s’ha apropat a la porteria de Pepelu.

La segona part ha tingut un inici fulgurant amb un golàs de Moha en una jugada rapidíssima dels roig-i-negre. El de Figueres ha vist porta novament i ha col·locat la pilota a l’escaire de Porrón. Però el Formentera en volia més, i en menys de cinc minuts ha disposat de dues noves ocasions a botes de Ferreres i Boix, que Porrón ha aturat amb molta classe.

A partir d’aquest moment el partit ha entrat en una fase amb menys revolucions i el Lealtad s’ha anat apropant a la porteria de Pepelu. Així, un xut de falta de Gaike dirigit a l’escaire del Formentera, ha posat l’ai al cor a la graderia del municipal. El Lealtad també ha disposat d’una enverinada pilota al travesser i d’un puntual error de Pepelu que podien haver canviat el signe de l’eliminatòria.

Els darrers minuts han set testimonis d’un estira i arronsa entre els dos conjunts, un bon espectacle futbolístic en què Garmendia ha estat a punt de col·locar el 2-0 a l’electrònic, i el Lealtad ha espitjat per marxar de les Pitiüses amb un gol en la seva renda particular. Però la defensa del Formentera ha estat una autèntica muralla i, en uns darrers minuts de nervis i alguna precipitació, han aconseguit mantenir la porta de Pepelu a zero. Això sí, Bonilla es perdrà el partit de tornada per acumulació de targetes, i Samu Sanjosé i Agus han donat l’ensurt amb molèsties.

En una setmana sabrem si el Formentera es classifica per una nova final d’ascens a segona B. De suport a Asturias segur que no ni faltarà i Ràdio Illa us ho explicarà en directe des de les 17.45.