TOP
Reunió de la Comissió d’Ordenació i Promoció Turística de Formentera

Formentera prepara el Pla extraordinari d’impuls al turisme i reactivació econòmica

Avui s’ha reunit la Comissió d’Ordenació i Promoció Turística de Formentera. Aquesta comissió ha estat presidida per la presidenta i també consellera de Turisme, Alejandra Ferrer i formada per representants de la Pimef, Cambra de Comerç de l’illa, Federació Hotelera de Formentera i diversos representants del sector turístic i partits polítics.
A la trobada s’ha fet una valoració de la temporada 2020, i des del sector han coincidit amb el Consell a dir que ha estat una temporada “curta però millor del que esperàvem al mes de maig”, segons ha declarat la presidenta després de la reunió.
També s’ha detectat un canvi de comportament en els visitants arran de la pandèmia: per intentar tenir menys interacció amb persones ha davallat l’ús del transport públic i ha pujat l’arribada de vehicles particulars al port. L’ocupació ha estat més alta en cases i apartaments on en disposar del seu espai privat el client se sentia més segur per motius sanitaris que als hotels. En darrer lloc, han destacat que el sector de la restauració ha fet una valoració positiva de la temporada, ja que disposaven d’espais exteriors on els clients se sentien segurs, segons han comentat a la reunió.

Actualitat
A la trobada també s’ha explicat la situació de l’actual estat d’alarma, així com la situació de la resta de països europeus i s’ha donat compte de les accions promocionals realitzades el 2020. “Unes accions que es varen consensuar amb la comissió d’ordenació i promoció turística al llarg dels mesos de confinament i que es varen anar readaptant depenent de la situació dels mercats emissors i de les restriccions sanitàries que influïen en els esdeveniments i campanyes que es podien realitzar”, ha concretat Alejandra Ferrer.

Reactivació econòmica i pla de promoció 2021
La presidenta ha explicat que aquest hivern s’ha de fer una feina intensa per treballar amb el Pla extraordinari d’impuls al turisme i de reactivació econòmica, aquest pla ha d’incorporar les mesures de reactivació turística i econòmica que s’estan duent a terme per fer front a la crisi tant des del Consell, com des del Govern balear i el central.
Ferrer ha destacat també que el pla de promoció es farà “tenint l’experiència d’aquest any tan atípic i intentant readaptar els esdeveniments a un format més petit i que es puguin subdividir en diferents dies o sessions per evitar aglomeracions de participants i poder respectar les mesures de seguretat”.
En darrer lloc, “també treballarem amb mesures que es volen implantar en vista a l’estiu vinent per poder presentar Formentera com una destinació tan segura com sigui possible, amb controls i proves que es puguin realitzar a turistes estatals i internacionals i també als mateixos treballadors i residents per poder parlar de seguretat sanitària”. En aquest sentit, s’espera que per a l’estiu que ve hi hagi tests alternatius més ràpids i fiables, com els dels antígens, i que tenguin validesa per poder treballar en la seva incorporació en col·laboració entre el sector públic i privat, entre altres mesures que puguin donar estabilitat turística a la destinació de Formentera.
La presidenta ha emplaçat els assistents a diferents reunions al llarg de novembre per poder presentar l’esborrany del pla el pròxim 30 de novembre, quan es presentarà també el baròmetre de satisfacció turística, juntament amb l’observatori de dades de Formentera.

Compartir

PROGRAMES