TOP

17.834 vehicles autoritzats en el primer dia de regulació

En el primer dia de la limitació de cotxes i motocicletes a Formentera, una regulació pionera a tot l’Estat que s’estendrà els mesos de juliol i agost, 17.834 vehicles estaven autoritzats a circular per la nostra illa. El Consell de Formentera ha informat que d’aquests gairebé 18.000 vehicles, les quotes més importants són els 6.900 vehicles de residents així com els 2.594 turismes i les 6.257 motos de lloguer. També destaquen els 520 cotxes i 61 motos de visitants, els 378 vehicles de propietaris de segona residència i els 166 cotxes i 20 motos de residents a Eivissa, a més dels 38 vehicles de residents a l’illa veïna que treballen a Formentera.

Un màxim de 20.000 vehicles
El responsable de l’àrea de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que el nombre de vehicles que estan autoritzats per circular per Formentera durant aquests dos mesos de regulació estan al voltant de 20.000 de mitjana diària, entre cotxes i motocicletes de residents i turistes. L’estiu passat la xifra màxima va ser de 22.000 en un dia.

Multes de fins a 10.000 €
Cal destacar que l’acreditació és gratuïta pels residents de Formentera i també pels residents de les altres illes de l’autonomia. Els turistes han de pagar 1 € al dia per cotxe, i 0,5 € per motocicleta. Les multes per no tenir l’acreditació van entre els 1.000 i 10.000 €, tot i que des del Consell s’ha destacat que es “prioritzarà informar els conductors que no disposin de l’autorització perquè regularitzin la seva situació i només es multarà en última instància”.

Col·laboració de les navilieres
El Consell a més, ha informat que les navilieres que transporten vehicles fins a Formentera estan col·laborant amb la iniciativa i quan un passatger accedeix als vaixells se l’hi recorda que ha de tenir aquesta autorització i “en cas que no l’hagin fet la poden treure en la mateixa travessia a través de la web formentera.eco, ja que encara hi ha places”.

Campanya en quatre idiomes
El Consell de Formentera ha llençat una campanya informativa repartint 6.000 tríptics i editant un vídeo divulgatiu. Tota la campanya, feta en quatre idiomes, català, castellà, anglès i italià té com a objectiu explicar la mesura i vincular-la amb l’objectiu de sostenibilitat per a l’illa de Formentera.

Vehicles autoritzats el dia 1 de juliol
A continuació, es pot consultar la relació detallada de vehicles que han comptat amb autorització per circular per Formentera l’1 de juliol, el primer dia de la regulació.

Turismes de visitants 520
Motos de visitants 61
Turismes de visitants residents a Mallorca i Menorca 80
Motos de visitants residents a Mallorca i Menorca 26
Vehicles elèctrics de visitants 48
Vehicles híbrids de visitants 16
Turismes de visitants residents a Eivissa 166
Motos de visitants residents a Eivissa 20
Vehicles de persones residents a Formentera 6.900
Vehicles de persones propietàries d’una segona residència 378
Vehicles de persones residents a Eivissa que treballen a Formentera 38
Vehicles de persones amb mobilitat reduïda 21
Vehicles d’empreses radicades a Formentera 326
Vehicles d’empreses de transport de mercaderies 244
Vehicles oficials i de servei públic 32
Vehicles de serveis d’interés públic 74
Maquinària industrial 28
Vehicles clàssics o històrics 5
Turismes de lloguer 2.594
Motos de lloguer 6.257

Total 17.834

Compartir

PROGRAMES