TOP

15 tones de residus llevats de la mar

El servei de neteja del litoral de les Illes Balears ha retirat durant el mes de juliol gairebé 15 tones de residus, amb una mitjana de 485 quilos diaris.

Per illes, a Mallorca s’han recollit 10 tones i mitja; a Menorca, dues tones i mitja; a Eivissa, una tona i 700 kg, i a Formentera 395 kg.

D’aquests residus, la meitat han estat plàstics, amb set tones i mitja recollides. Les fustes han suposat un 20,13% del material recollit, la vegetació un 14,67%, els residus orgànics un 9%, i d’altres fems un 6,33%. També s’ha recollit un 0,20% d’olis.

Aquest servei, prestat per l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental, ABAQUA, és únic a la Mediterrània i compta amb una trentena d’embarcacions que treballen al semi litoral i a la vora de les platges. Formentera disposa de dues d’aquestes embarcacions i set més donen servei a Eivissa.

Justament a l’illa veïna, aquesta tarda a partir de les set i davant del monument als corsaris del port de Vila, es farà una concentració per l’emergència climàtica organitzada per Fridays for Future Eivissa.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES