TOP

33 víctimes de violència masclista ateses l’any passat a Formentera

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista del Consell de Formentera va atendre 33 dones l’any passat, el 70% d’elles amb fills menors.

11 atencions hospitalàries
Aquestes dades es desprenen de les memòries 2020 del Consell Econòmic i Social de Balears (CES), on es reflecteix que la meitat de les 33 dones ateses van denunciar als seus agressors, establint-se 15 ordres d’allunyament. Un terç d’elles, 11, van haver de ser ateses a l’hospital.
Quant al tipus de relació entre la víctima i l’agressor, en 4 casos eren parella, en 3 hi estaven casades, una dotzena s’havien separat i 11 eren solteres.
Del total d’ateses per violència de gènere, cinc no s’arriben a separar del seu agressor.

3 casos de menors víctimes
La mitjana d’edat de les víctimes era de 37 anys, tenint-ne 21 la més jove. Quant a origen, 11 usuàries eren espanyoles, dues europees i una vintena de la resta del món. D’aquestes, 3 van haver de ser allotjades en un pis d’acolliment i en 14 casos es va activar el servei d’acompanyament. A més, es va haver d’intervenir en 3 casos de menors víctimes de violència de gènere.
Així mateix, durant el passat exercici es va prestar assessorament jurídic a 9 dones i 29 de les 33 ateses varen rebre atenció psicològica.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES