TOP
Es realitzaran unes 80 visites a empreses de la nostra illa.

45 locals de les Pitiüses van ser clausurats l’any passat pel seu risc per la salut

Seguretat Alimentària va clausurar durant l’any passat 45 establiments a les Pitiüses per suposar un risc per a la salut. Foren 44 locals a Eivissa i el restant a Formentera. A Mallorca, amb un nombre molt més alt d’establiments, sols es van clausurar 35 negocis, mentre que a Menorca, tres.

Control sanitari
El Servei de Seguretat Alimentària té entre els seus objectius la vigilància i el control sanitari d’establiments, aliments i productes alimentaris per procurar un alt nivell de protecció de la salut de la ciutadania en relació amb els aliments que consumeix. Per a això es duen a terme diferents actuacions sanitàries en els establiments que es dediquen a la fabricació, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, importació i venda d’aliments i begudes destinats al consum humà.
Aquestes abasten, entre altres, la realització d’inspeccions i auditories d’innocuïtat de la producció i comercialització d’aliments i aigües destinats a consum humà, preses de mostres, la gestió d’alertes alimentàries, el control del benestar animal i la higiene en els escorxadors, i la gestió dels registres i les autoritzacions sanitàries.

Motius de clausura d’un local
Els motius per justificar el tancament d’un local poden ser diversos segons la normativa: manca d’higiene, falta de mitjans per al rentatge de mans dels professionals, plagues, manca d’aigua potable o pràctiques perilloses que poden implicar contaminació creuada.
Els sancionats, a més d’una sanció, no poden tornar a obrir fins que els inspectors hagin comprovat que s’han corregit les deficiències detectades.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES