TOP
Intervenció de Llorenç Córdoba durant l’acte. Sa Unió

Llorenç Córdoba: “El nostre objectiu és millorar els sistemes de salut i els serveis socials de l’illa”

El candidat a la presidència del Consell de Formentera i cap de llista al Parlament de les Illes Balears, Llorenç Córdoba, ha participat en un acte electoral a l’escola de La Mola, en el qual també han intervingut Javi Tur, número 5 de la llista, i Cristina Costa, número 10 de la candidatura al Consell.

Nou Centre d’Atenció Primària i Unitat bàsica de Salut a La Mola
Durant la seva intervenció, Córdoba ha recordat que aquesta setmana va aconseguir que Marga Prohens, candidata popular a la presidència del Govern, es comprometés a construir un Centre d’Atenció Primària a l’illa.
“El nostre objectiu és millorar el sistema de salut de l’illa. Per a això, és fonamental que, com s’ha compromès la pròxima presidenta del Govern Balear, puguem construir un nou centre d’atenció primària i habilitem les instal·lacions de l’actual per a ús hospitalari. D’aquesta manera, millorarem la situació de saturació que pateixen tots dos serveis. A més, el nostre compromís és crear una Unitat Bàsica de Salut aquí a La Mola, i una Unitat Hospitalària a domicili”.

Estabilització de la plantilla de l’hospital
Per al candidat de Sa Unió, és també urgent la millora dels accessos de l’hospital, adequant els carrers, la il·luminació, l’aparcament i l’accés del transport públic. Per això, en cas de formar govern, des d’aquesta formació es reclamarà l’augment i estabilització de metges especialistes a l’Hospital de Formentera; s’exigirà l’estabilització i que es completi la plantilla de personal sanitari.
“Els residents a Formentera tenim el dret de comptar amb els mateixos serveis que la ciutadania de la resta de les illes. Per això, treballarem per a assegurar l’ús de tots els mitjans i infraestructures disponibles per donar el servei més complet als pacients, com la realització de TAC urgents amb contrast 24 hores al dia, set dies a la setmana”, ha assenyalat Córdoba.

A més de parlar d’infraestructures sanitàries necessàries, de completar plantilles de metges i personal sanitari, així com de realitzar serveis de diagnòstic que en aquests moments no es realitzen, Sa Unió ha presentat dues propostes que beneficien directament al pacient. La primera és que duplicaran l’import de l’ajuda econòmica que perceben els malalts desplaçats de Formentera a Mallorca, i la segona seria la implementació d’un programa de detecció precoç de la solitud de persones majors en atenció primària amb l’objectiu de poder ajudar als col·lectius afectats per aquest greu problema de salut pública.

 

Instantànies de l’acte. Sa Unió

 

Serveis Socials
El programa de Sa Unió, “és un projecte pensat per a les persones. Crearem la Cartera Insular de Serveis Socials amb la voluntat de donar a conèixer els Serveis Socials i difondre els recursos i les ajudes que aquest servei posa a la disposició dels veïns de l’illa. Volem donar cobertura màxima a les necessitats reals de les famílies ampliant l’horari del Centre de Dia. Garantirem la cobertura integral a les dones víctimes de violència de gènere i continuarem apostant per les polítiques d’igualtat”, ha assegurat Córdoba.

A més, altres propostes recullen la integració social i laboral de les persones immigrants, dels col·lectius més desfavorits i de les persones amb discapacitat i necessitats especials. Per a aquests darrers, es desenvoluparà un Pla Integral que sigui efectiu per ajudar tant a aquestes persones com a les seves famílies. Es concertaran més serveis amb les associacions i es garantiran les subvencions per cobrir aquelles necessitats a les quals no arriba el Consell. I s’ajudarà a coordinar la cura de les persones amb discapacitat i necessitats especials en el qual intervenen diferents administracions (teràpies específiques, usuaris d’aules de treball, programes d’inclusió, etc.).

Lluita contra la discriminació sexual
“Destinarem una persona del Consell per a assessorar a associacions, a beneficiaris de beques i d’ajudes d’altres administracions en l’elaboració i lliurament de documentació. Posarem en marxa mesures eficaces per a protegir les persones contra la discriminació per diversitat sexual i de gènere, apostant per la igualtat social del col·lectiu LGTBI, dispensant la protecció efectiva a les víctimes d’odi o tracte vexatori i garantint els seus drets. Lluitarem per a erradicar la LGTBI fòbia. No deixarem enrere a cap persona que visqui a la nostra illa” ha conclòs el candidat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES